Dit is een recept met maar drie ingrediënten en u heeft het in een mum van tijd klaar, maar het resultaat: een smaakexplosie in uw mond! Naast dat dit een lekker recept is, doen de ingrediënten ook nog iets goeds voor uw hersenen. Pure chocolade helpt om endorfine in onze hersenen te produceren. De natuurlijke ‘feel good drug’. Wanneer uw lichaam deze neurotransmitter activeert, gaat u zich beter en prettiger voelen. Noten en zaden leveren noradrenaline en deze neurotransmitter is verantwoordelijk voor motivatie, alertheid én concentratie. Maak gerust een hele schaal om uit te delen op het werk, want deze chili chocolade rotsjes zorgen ervoor dat we helder onze werkdag doorkomen.

Ingrediënten voor circa 30 stuks

250 gram pure chocolade
200 gram noten & zaden (mix van rauwe pinda’s, sesamzaad en amandelen)
2 tl chili flakes

Bereiding chili chocolade rotsjes

1. Smelt 200 gr chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, haalt u de schaal van het vuur en voegt u de resterende 50 gr chocolade toe. Dat zorgt ervoor dat de chocolade wat afkoelt en niet wit uitslaat.
2. Doe de noten & zaden in een kom en strooi 1 tl van de chili er overheen.
3. Voeg de gesmolten chocolade en resterende chili toe, en meng alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat u goed roert, zodat de chili zich verdeelt.
4. Neem een vel bakpapier en leg deze op een bord/snijplank. Maak kleine bergjes van de rotsjes en leg ze op het bakpapier.
5. Laat ze een uurtje opstijven in de koelkast en uw chili chocolade rotsjes zijn klaar!

Vertidesk vindt de vitale werkplek belangrijk en wij stimuleren gezond leven én werken. Verrast u uw collega’s met deze heerlijke chocolade? Of heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust.