Met haar eigen bedrijf Helder Styling weet de Haarlemse interieurontwerper Margot van Hijfte precies wat ze wil. De bedrijfsnaam Helder staat voor duidelijk, licht en fris. Op haar website vertelt ze: “Duidelijk in het vertalen van gebruikerswensen naar eindproduct, met verlichting als belangrijk onderdeel in frisse, opgeruimde interieurs!” Of het nu om het inrichten van nieuwbouw gaat of het renoveren van verouderde locaties, Margot regelt het interieur en de styling van kantoren, woonlocaties en belevingsruimtes.

Gezonde werkplek

Voor de verhuizing van het hoofdkantoor van Zorgbalans, schakelde de organisatie Margot in voor het ontwerp van het interieur. De missie van Zorgbalans is om mensen met een zorgbehoefte te helpen zo lang mogelijk zelfstandig en op eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Daarbij horen natuurlijk ook gezonde medewerkers. Margot van Hijfte vertelt: “De ergotherapeut van Zorgbalans kreeg vanuit medewerkers steeds vaker vragen over zit-sta bureaus. Net als Zorgbalans en mijn eigen bedrijf is Vertidesk gevestigd in Haarlem. Ik kende ze als een toegankelijke en laagdrempelige organisatie en heb dan ook direct contact met ze opgenomen.”

Workshop met ergotherapeut

Om de mogelijkheden van zit-sta bureaus in combinatie met ergonomische bureaustoelen goed te laten zien aan de medewerkers, organiseerde Vertidesk in samenwerking met een ergotherapeut en Caroline Lamp van Zorgbalans (destijds interne verhuiscoördinator, red.) een workshop. “Tijdens de workshop kregen de medewerkers uitleg over de werking van de bureaus en bijvoorbeeld de ideale zitpositie”, legt Margot uit. “Een mooi moment om iedereen te enthousiasmeren en te laten zien hoe je goed voor jezelf zorgt. De reacties waren ontzettend positief en de eerste stoelen en bureaus zijn meteen besteld.”

Persoonlijke relatie

Margot vertelt dat prijs voor haar niet het belangrijkste is in een samenwerking met leveranciers: “Wat ik vooral belangrijk vind is dat er een persoonlijke relatie ontstaat. Ik zoek partijen die meedenken van begin tot eind. Bij Vertidesk is iedereen heel toegankelijk en de sfeer is altijd goed. Het is een klein bedrijf met korte schakels, waardoor ze snel kunnen leveren.”

Ondanks het grote enthousiasme heeft nog niet iedereen binnen Zorgbalans de beschikking over een sta-zit bureau. “Het meeste geld gaat naar de zorg en dat is natuurlijk een hele mooie filosofie”, besluit Margot. “De komende periode zullen er mondjesmaat steeds meer bureaus vervangen gaan worden om zoveel mogelijk medewerkers te voorzien van een gezonde werkplek.”

Bent u benieuwd hoe de zitoplossingen van Vertidesk uw werkomgeving vitaler maken? Neem dan hier contact met ons op of vraag direct een gratis proefplaatsing aan!

Zit sta bureau zorgbalans
[g5plus_breadcrumbs]