Het belang van vitale medewerkers moeten we niet onderschatten, want uw medewerkers zijn uw gereedschap en goed gereedschap heeft een positief effect op de resultaten. Het zorgt zelfs voor hoger rendement!

Wanneer uw medewerkers lekker in hun vel zitten, heeft dat niet alleen een positief effect op de medewerkers zelf, maar ook voor uw onderneming. Wij zetten de voordelen van vitaliteit op de werkvloer op een rij:

  • Beter imago
  • Minder verzuim
  • Effectiever én efficiënter werken
  • Hoger remdement

Betrokken bij vitale medewerkers

U heeft ervoor gezorgd dat uw bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten, maar neemt u daar ook de gezondheid van uw medewerkers in mee? Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de medewerkers het niet erg vindt als de werkgever zich bemoeit met hun gezondheid en levensstijl. En als u laat zien dat u de vitaliteit van uw medewerkers belangrijk vindt, straalt u betrokkenheid uit. Het bouwt mee aan uw imago en helpt u in de toekomst bijvoorbeeld bij het werven van personeel.

Minder vatbaar voor klachten

Vitale medewerkers zijn fitter en hebben daarom minder kans op een griepje. Ze hebben meer energie om focus te houden op het werk en werken daardoor effectiever én efficiënter. Wist u dat een vitale werknemer met een groot uithoudingsvermogen en meer spierkracht minder vatbaar is voor RSI- en rugklachten? En heeft hij er wel last van, dan is het herstel veel sneller! We kunnen stellen dat hoe vitaler uw medewerkers zijn, hoe minder de uitval is.

Verlaagde kans langdurig uitval

Fysieke en psychische gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Vitale medewerkers die goed in hun vel zitten en blij zijn met hun baan, hebben minder vaak last van stress. Ze zijn mentaal sterker, actiever én alerter. Dat werkt productieverhogend voor uw onderneming, maar verlaagt ook de kans op depressie of een burn-out. U heeft minder kans op langdurig uitval en houdt zo alle kennis binnen uw onderneming, in plaatst van dat u moet investeren in een zoektocht naar nieuwe medewerkers.

Bent u overtuigd van de voordelen en benieuwd hoe wij met onze zit-sta oplossingen uw onderneming vitaler maken? Neem dan hier contact met ons op of maak direct een afspraak voor een proefplaatsing.