Deze walnoten chutney heeft een verrassende zoet én zure smaak. Met maar een paar ingrediënten en een blender heeft u een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel. Naast dat deze chutney smaakvol is, is er nog een voordeel: het zorgt ervoor dat uw hersenen een goed en helder oordeel kunnen geven. Wel zo fijn als u een drukke (werk)dag voor de boeg heeft.
Eén van de goede bestandsdelen van deze chutney zijn de walnoten: ze bevatten verschillende vitamines die onze hersenen positief stimuleren. Moet u zich urenlang concentreren, neem dan wat van deze chutney als gezonde snack (op een cracker met oude kaas of gebruik hem als dip voor rauwkost) tussendoor en u geeft uw hersenen de juiste energie om direct te presteren.
Ingrediënten voor één pot
30 gr verse koriander
3 tenen knoflook
50 gr gepelde walnoten
Beetje honing
1 tl zout
50 gr verse abrikozen, ontveld
200 ml rode wijnazijn
Schepje sambal (naar smaak)
Bereiding walnoten chutney
1. Was en hak de koriander fijn
2. Doe de knoflook, walnoten, honing, sambal en zout in de blender
3. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg toe aan de blender
4. Tot slot voegt u de azijn en alle koriander toe
5. Malen maar! Let op: maak er geen mousse van, de chutney moet iets grof zijn
Vertidesk vindt de vitale werkplek belangrijk en wij stimuleren gezond leven én werken. Heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust!