Eerder schreven we al dat gezond lunchen de productiviteit verhoogd, maar wat is nou een goed voorbeeld van een gezonde lunch? Met dit recept helpen we u graag op weg! Deze salade zit boordevol vitamines en vezels, die de benodigde energie geven om uw (werk)dag met energie door te komen. En het fijne aan een ‘salade in een pot’ is dat u deze gemakkelijk voorbereidt én enkele dagen bewaart in de koelkast. Koop gerust ruim in, zodat u meerdere porties kunt maken. Voor uzelf of om te delen met collega’s.

Ingrediënten gezonde salade in een pot (2 porties)

Salade

1 courgette
1 grote tomaat
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
100 gr kikkererwten (gekookt)
50 gr feta
Handvol verse bladspinazie

Dressing

½ rijpe avocado
1 limoen (sap)
2 el olijfolie extra vierge
2 el Griekse Yoghurt
Snuf peter en zout

Bereiding gezonde salade in een pot

1. Begin met het maken van de dressing: mix alle ingrediënten tot een gladde massa. Voeg peper en zout naar smaak toe.
2. Maak met een spiraalsnijder slierten van de (ongeschilde) courgette. Heeft u deze handige keukentool niet in huis? Geen probleem! Snijd dan de courgette met de hand in dunne linten.
3. Snijd nu de overige groente in blokjes.
4. Dan is het tijd om de pot te vullen. Begin altijd met de dressing, zodat deze onderaan in de pot zit en niet de knapperigheid uit uw salade haalt. Vervolgens voegt u toe: bleekselderij, paprika, feta, tomaat, kikkererwten, courgette en tot slot spinazie.
5. Deksel erop en klaar! Bewaar tot drie dagen in de koelkast of neem gelijk mee naar het werk.
Vertidesk vindt de vitale werkplek belangrijk en wij stimuleren gezond leven én werken. Gaat u de uitdaging aan om uw lunch gezonder te maken? Of heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust.