Een heerlijk ontbijt, wat smaakt als een taartje! Dit recept kunt u gemakkelijk de avond van tevoren voorbereiden, zodat hij de volgende ochtend alleen nog maar even in de oven hoeft. Een heeft u nog wat over? Deze Bosbessen Crumble is drie dagen houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten voor circa vier personen

  • 400 gram bosbessen (of ander seizoensfruit)
  • 1 citroen
  • 2 el meel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gr noten (bijvoorbeeld walnoten of een mix)
  • 2 el kokosolie
  • 50 gr meel
  • 40 gr pompoenpitten
  • 40 gr havervlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el honing
  • Snuf zeezout

Bosbessen Crumble

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de bosbessen en doe ze in een kom.
  3. Rasp de (gewassen) citroen en voeg een theelepel rasp toe aan de bosbessen.
  4. Knijp vervolgende een halve citroen boven de kom uit.
  5. Voeg de mail en kaneel toe en meng alles door elkaar en spatel het mengsel in een kleine ovenschaal.
  6. Hak nu de noten fijn.
  7. Smelt de kokosolie en voeg samen met de meel, pompoenpitten, zeezout, bakpoeder, havermout en honing toe aan de noten.
  8. Meng goed door elkaar en verdeel over het bosbessen mengsel heen.
  9. Zet de schaal circa 35 minuten in de oven en laat de Bosbessen Crumble daarna nog 15 minuten afkoelen.

Vertidesk vindt de vitale werkplek belangrijk en wij stimuleren gezond leven én werken. Heeft u hier nog vragen over? Stel ze gerust!

gezond recept ontbijt
[g5plus_breadcrumbs]