Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij dagen onze toeleveranciers uit

‘Door irritatie ontstaat innovatie’, is het motto van onze directeur en founder Jisk Boschma. Dat vereist een kritisch, scherp oog. Ook – of juist – op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een voorbeeld: onderstellen van bureaustoelen werden standaard in plastic verpakt. Waarom, vroegen wij ons bij Vertidesk af. We dagen onze toeleveranciers uit om te kijken of het zonder kan. Met succes. Het resultaat: minder plastic afval.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zit in het DNA van Vertidesk. Als familiebedrijf voelen we ons verantwoordelijk om impact te maken, om onze footprint te verkleinen. Voor deze generatie en die na ons. Daarom begint bij ons alles met die ene vraag: hoe kan het zo maatschappelijk verantwoord, duurzaam én innovatief mogelijk.

Het
MVO-DNA
van Vertidesk

Voorheen had Vertidesk een grote showroom. Zo’n ruimte kost veel energie. Inmiddels zijn we gehuisvest in ‘een container’ binnen een bedrijfsverzamelgebouw. Want waarom honderden vierkante meters verwarmen en verlichten als we er maar een paar vierkante meter nodig hebben om het verhaal van Vertidesk te vertellen en de producten te laten zien? De voorraad staat nu in een grote loods. Een veel energievriendelijker oplossing.

We hebben in de afgelopen dertig jaar van ons bestaan veel kennis opgedaan die we graag delen. Daarom zijn er partner van Smart Workplace: een netwerk waar processen, projecten en producten samenkomen. Waar partners profiteren van elkaars kennis en kunde en waar innovatie, met name op het gebied van duurzaamheid, voorop staat. En waar wetenschap en praktijk elkaar versterken tijdens inspirerende kennissessies.

Vertidesk werkt uitsluitend samen met merken die MVO, net als wij, hoog in het vaandel hebben. Speciale aandacht gaat uit naar circulariteit. We kiezen zoveel mogelijk voor producten gemaakt van hergebruikte materialen én geschikt voor hergebruik. Zo zijn we er trots op een HÅG meubliair te kunnen leveren dat voor 98% bestaat uit gerecyclede materialen.

De laatste jaren zijn veel verschillende nieuwe bioafbreekbare bioplastics op de markt gekomen. Vertidesk volgt deze ontwikkelingen op de voet en is continu met toeleveranciers in gesprek over de toepasbaarheid van deze materialen.

De specialisten van Vertidesk monteren de stoelen en bureaus zoveel mogelijk zelf voordat ze – zonder verpakking – bij de klanten worden afgeleverd. Door deze werkwijze kunnen de verpakkingsmaterialen al in de loods worden gescheiden voor hergebruik. Komen we het nieuwe bureau leveren, dan kunnen we – op verzoek van de klant – het oude meenemen, zodat het door ons kan worden gedemonteerd en verantwoord en secuur gerecycled.

Gebruikte, hoogwaardige kantoormeubels worden door Vertidesk in ere hersteld. Deze new life-meubels gaan gegarandeerd weer jarenlang mee. Ook dat draagt bij aan een circulaire werkomgeving

Onze monteurs leveren bestellingen zelf af. De klant krijgt gedegen uitleg en de producten worden op maat ingesteld. Door uitsluitend op afspraak te werken, staan we nooit voor een dichte deur en dat scheelt onnodige autoritten.

Onze vrachtwagens voldoen ruimschoots aan de emissienorm. De komende jaren zullen we overgaan op elektrisch rijden om bij te dragen aan minder CO2-uitstoot.

Tot het zover is gaan we vanaf 2022 onze gereden kilometers compenseren via Trees for All.

Vertidesk brengt mensen in beweging. Met ergonomische zit-sta werkplekken, met stoelen die een actieve zithouding stimuleren, maar ook met het sponsoren van sportevenementen in de omgeving, zoals de Grachtenloop en de Halve van Haarlem.

Ook zelf zijn we continu in beweging. Daar waar we kunnen verbeteren en verduurzamen, doen we dat. Zo dragen we samen met onze toeleveranciers, partners en klanten bij aan een CO2 neutrale toekomst.