Staand en zittend werken zorgt voor minimaal 3kg gewichtsafname per jaar

Halverwege december is het tijd voor de eerste goede voornemens voor 2019. Wilt u een paar kilo’s kwijt en in 2019 vitaler én gezonder werken? Dat kan heel eenvoudig door te werken aan en met de “zit-sta tafel”. Onderzoek wijst namelijk uit dat wie staand en zittend werken afwisselt, gemiddeld 3kg lichaamsgewicht per jaar kwijtraakt.

Vertidesk staat al jaren synoniem voor vitaal werken!

Jisk Boschma (oprichter Vertidesk) introduceerde de zit-sta werkplek in 1992. In dat jaar werd hij door de toenmalige redactie van VNU’s Libelle uitgedaagd met nieuwe oplossingen te komen die de werkplek gezonder en vitaler moesten maken. En waarmee – al werkend – de gezondheid van de redactieleden zou verbeteren. Uiteindelijk leidde deze vraag tot de ontwikkeling van de zit-sta tafel.

Hiermee wist Jisk een aantoonbare bijdrage te leveren aan de gezondheid van de redactieleden en zorgde de zit-sta tafel voor een positief effect op het imago van Libelle en VNU. Na VNU volgden veel bedrijven die met de zit-sta tafel wilden werken. Het was immers duidelijk dat het afwisselend staand en zittend werken een aantoonbare bijdrage leverde aan de gezondheid én vitaliteit van medewerkers.

Staand en zittend werken ook gezond voor u

Terugkijkend kunnen we zeggen dat de zit-sta tafel het eerste tastbare voorbeeld was van wat we nu “office-wellness” noemen. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van afwisselend staand en zitten werken. Het resultaat? Het is gezonder! Medewerkers die staand en zittend werken afwisselen, raken gemiddeld 3kg lichaamsgewicht per jaar kwijt.

Bovendien is het bevorderlijk voor de werksfeer: deze gaat met sprongen vooruit en daar waar de werksfeer goed is, is ook het ziekteverzuim lager. Waar zit het grote voordeel in? Medewerkers die aan een zit-sta bureau werken, wisselen van werkhouding en bewegen dus meer achter hun werkplek. Daarmee gaat hun houdingsdynamiek met 20% omhoog en nemen klachten als RSI, hoofdpijn en rugklachten merkbaar af.

Vertidesk zit-sta tafels zijn er in diverse uitvoeringen

Vertidesk heeft een uitgebreid assortiment aan zit-sta bureaus. Alle tafels zijn niet alleen in hoogte verstelbaar tot op stahoogte, maar ook in veel verschillende breedtematen instelbaar. Bovendien is er een ruime keuze in tafelbladen decors; afwerking en kleur kunnen afgestemd worden op wens.

De meest gangbare modellen zijn de Vertidesk Pro, Premium en Premium Duo uitvoering. Daarbij zijn de duo tafels in feite twee tafels tegenover elkaar, waarbij u elk tafelblad onafhankelijk van de ander in hoogte vertelt. Vanzelfsprekend zijn er diverse accessoires leverbaar, waaronder kabelgoten en bedieningspanelen met geheugenstanden.

De zit-sta tafels van Vertidesk zijn een begrip in de markt. Vertidesk levert een uitgebreid assortiment die bijdragen aan gezond werken en leven. Meer weten over deze producten? Stel dan hier uw vraag!