Waarom kiezen wij voor ergonomische bureaustoelen? Omdat ieder lichaam uniek is en een gewone stoel niet altijd de juiste ondersteuning biedt. Een ergonomische bureaustoel wel: deze past u volledig aan, zodat hij perfect aansluit op uw lichaam. We zijn immers niet gemaakt om te zitten. Ons lichaam wil beweging en variatie.

Verkeerde stoel leidt tot verzuim

De kans is groot dat u mogelijke klachten oploopt door een verkeerde houding op de verkeerde bureaustoel. We zitten vaak vijf dagen per week op dezelfde stoel, dan moet deze wel goed zijn. Heeft u een stoel die bij u past? Dan werkt u (weer) klachtenvrij, bent u productiever én het levert u een gezonder lichaam op!

5 voordelen van de ergonomische bureaustoel
1. Klachtenvrij zitten
2. Juiste ondersteuning lichaam
3. Meer productiviteit
4. Verhoogd comfort
5. Voldoende bewegingsvrijheid én variatie

Wanneer ben ik toe aan een nieuwe bureaustoel?

Het is belangrijk om te luisteren naar uw lichaam. Heeft u klachten of minder werkenergie, doe daar iets mee. Soms is het eenvoudig op te lossen door uw huidige bureaustoel aan te passen aan de stand van uw bureau, houding of lichaam. En soms is het een signaal dat u toe bent aan een nieuwe stoel. Een specialist kan u helpen de juiste ergonomische bureaustoel uit te kiezen én in te stellen, precies aansluitend bij uw wensen en werksituatie.

Vitale werkplek

De ergonomische bureaustoel kent vele voordelen, maar vergeet ook de dynamiek tijdens uw werkdag niet. Zoals we eerder al schreven zijn wij niet gemaakt om te zitten. Breng daarom wat meer balans tussen zitten én staan tijdens de werkdag. Lukt dat niet achter het bureau, ga dan een stuk wandelen. Al is het alleen maar de gang op en neer, u verbetert daarmee direct uw bloedsomloop. Extra beweging geeft u meer dynamiek én energie!

Wilt u meer weten of de juiste ergonomische bureaustoel? Of wilt u de voordelen van een ergonomische bureaustoel zelf ervaren door een proefplaatsing bij u op kantoor? Neem dan contact met ons op