Eerder schreven we al een blog over hoe u de productiviteit van uw medewerkers vergroot door gezond te lunchen op het werk. Maar wat kunt u nog meer doen om de productiviteit te verhogen? In dit blog geven wij drie tips!

1. Doe één ding tegelijk – wél met volle aandacht

Multitasking lijkt soms verleidelijk, maar probeer één ding tegelijk te doen en daar uw volle aandacht op te richten. Want wanneer u veel taken tegelijkertijd probeert af te ronden, raakt u al snel overweldigd. Hoe pakt u dat aan? Reserveer blokken in uw agenda per belangrijke taak en werk dan ook aan die ene taak. Zo geeft u uzelf de mogelijkheid om concentratie op te bouwen en komt u dieper in de taak. U vergroot de kans dat u in een ‘flow’ komt en opgaat in het werk. Dát maakt u productiever. Nog één voordeel: u ervaart minder stress en krijgt meer werk gedaan!

2. Doe minder voor meer resultaat

U heeft maar een beperkte hoeveelheid tijd, aandacht én energie te verdelen op een dag. Ga daar efficiënt mee om. Hoe meer u probeert te doen, des te minder u focus heeft en deze taken ook de aandacht kunt geven die ze verdienen. En des te minder fijn het voor uzelf wordt. Door minder te doen, bereikt u juist meer op de taken waar u aan werkt.

3. Maak een planning

Bij punt één hadden we het al over het reserveren van specifieke blokken in uw agenda. Denk na over welke taken u de volgende dag kunt verrichten om uw dag tot een succes te maken. Door uw dag op deze manier snel en simpel te plannen, vergroot u de kans dat u werkt aan taken die echt belangrijk zijn. U verkleint ook nog eens de kans op uitstelgedrag, omdat u heel duidelijk weet wat u te doen staat. Zorg er wel voor dat de taken niet te groot zijn. Is dat wel het geval? Deel ze dan op in kleine stapjes.

Met deze drie tips bent u al een heel eind op weg om de productiviteit op de werkvloer te vergroten. Heeft u daar nog vragen over? Of bent u benieuwd wat Vertidesk voor de productiviteit van uw onderneming kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op of vraag direct een proefplaatsing aan.