fbpx
icoontje-science-jisk-vertidesk

Science

Met VERTIDESK gaat de productiviteit omhoog.

Wat anderen zeggen over Vertidesk

Jacqueline Kroezen

De Vertidesk zit-sta tafels passen uitstekend in ons Vitaliteits-programma. Het levert een goede bijdrage aan het werkplezier en de effectiviteit van onze medewerkers. De kosten vielen ons reuze mee.

Jacqueline Kroezen
HR Adviseur Peijnenburg

Irma Hackfoort

Ik werkte 25 jaar geleden voor VNU, uitgever van Tijdschriften
Het ziekteverzuim bij het weekblad Libelle kon worden teruggebracht door het toepassen van Zit-Sta werkplekken.
In die tijd een zeldzaam verkrijgbare en kostbare werkplek.
De investering betekende een behoorlijke verbetering in productie van tijdschriften, en werd organisatiebreed toegepast.

Irma Hackfoort
Facilitair Manager

PRESTATIES WERKNEMERS

18

Science

Met VERTIDESK gaat de productiviteit omhoog.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst het: VERTIDESK bureaus verhogen de productiviteit tot wel 46% per/jaar, verlagen het lichaamsgewicht met ca.3 kg per/jaar en helpen chronische bureauklachten als rugpijn voorkomen waardoor het ziekteverzuim daalt.

Zie ook hier voor de aanvullende wetenschappelijke onderbouwing.

Vertidesk Office Wellness. Een sterker en gezonder kantoor.

Onze zit-sta bureaus verhogen de houdingdynamiek door afwisselend zittend en staand werken. Wij gaan in onze projecten uit van de ontwerpfilosofie van Evidence Based Design en Healing Environment. Door het toepassen van de juiste lichtinval en verlichting in een werkruimte, kunnen de prestaties van de werknemers met maar liefst 18% toenemen.

Flexibilisering

Met betrekking tot personeelsplanning in HR

De toekomst lijkt er op te wijzen dat er vooral onderwerpen als flexibilisering en efficiëntie sturing veel belangrijker gaan worden. Zo sluiten de VERTIDESK en onze zit-oplossingen naadloos aan op de wens om de productiviteit op de werkvloer te verhogen.

Zie ook hier voor verdere informatie over deze verwachte trend richting 2020.

Lang was de vraag wat komt er na Het Nieuwe Werken?

Het antwoord op die vraag heeft zich inmiddels stormachtig gemanifesteerd:

Agile werken. Wat is de impact op de werkomgeving?

Wij hebben de top 5 samengesteld met de grootste impact van deze nieuwe manier van werken op de werkomgeving.

  1. Agile werken verhoogt de bezettingsgraad van het kantoor

Van thuiswerken naar werken alsof je thuis bent is het adagium van veel agile concepten. Zelf kiezen wanneer je naar kantoor komt, is met agile werken slechts beperkt mogelijk. Het groepsproces staat namelijk centraal en de rituele teamoverleggen - ook wel stand ups genaamd – zijn heilig. Hierdoor komen meer mensen naar kantoor en betekent dat de bezettingsgraad toeneemt.

  1. Agile werken beperkt de flexibiliteit van de werkomgeving

Het klinkt tegenstrijdig, maar agile werken vermindert de flexibiliteit van de werkomgeving. Het team is procesbepalend en wordt als groep gehuisvest, bij voorkeur aan één werkblok. Dat maakt het lastig om als individuele medewerker plaats te nemen in een ‘vreemd’ agile team. Je maakt namelijk geen deel uit van hun teamproces.

  1. Agile werken beperkt activiteit-gerelateerd werken

Activiteit-gerelateerd werken faciliteert voor elke activiteit de meest geschikte werkplek. Je kiest de werkplek die het beste past bij je werkzaamheden van die dag en wisselt dan ook regelmatig van werkplek. Met agile werken worden de meeste activiteiten uitgevoerd in de buurt van het team. Hierdoor zit je zo vaak mogelijk aan het teamblok en maak je alleen bij uitzondering gebruik van een andere werkplek.

  1. Agile werken vereist minder vergaderzalen

De kern van agile werken is dat formeel vergaderen wordt vervangen door korte afstemmingsmomenten en continue informele afstemming in het team. De vergadering vindt plaats op de werkvloer en niet meer in aparte ruimtes.

  1. Stilte wordt schaars

Omdat met deze manier van werken de activiteiten allemaal in de buurt van het team in een open omgeving worden uitgevoerd, neemt de diversiteit van de werkomgeving af. De werkomgeving wordt opener en kent meer rumoer dan in activiteit-gerelateerde omgeving van Het Nieuwe Werken. Stilte en ongestoord kunnen werken worden een schaarser goed. Dit wordt als grootste nadeel gezien van een agile werkomgeving.

contact-jisk-vertidesk-nederland

Meer weten?

(023) 5835661